Za biskvit:
3 jaja, odvojeno bjelanjci i žumanjci
prstohvat soli
60 g šećera
1 Dolcela Vanilin
šećer
60 g Glatkog brašna Podravka
Za preljev:
30 ml vruće vode
1 Dolcela Naranča
šećer
Za ostalo:
6 žlica Džema extra
malina Podravka
200 g bijele čokolade
2 žlice ulja
1 blagdanska lizalica za dekoraciju
Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalup dimenzija oko 25x30 cm obložite papirom za pečenje. Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte u čvrsti snijeg. Zatim dodajte 30 g šećera i miksajte dok ne dobijete sjajni šaum.
Žumanjke, ostatak šećera i vanilin šećer miksajte dok smjesa ne postane blijeda i dvostruko voluminoznija. Dodajte brašno i još kratko izmiješajte. Špatulom umiješajte šaum u žutu smjesu, pazeći da ne izbijete previše zraka iz smjese. Prelijte u kalup, poravnajte i pecite 8-10 minuta, tj. dok biskvit ne dobije lijepu zlatnu boju, a čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista. Ohladite pa prerežite na tri jednaka dijela.
U međuvremenu, za preljev pomiješajte vruću vodu i naranča šećer. Prvu koru prelijte s nekoliko žlica preljeva i premažite pekmezom. Poklopite drugom korom i ponovite postupak. Poklopite trećom korom pa kolač narežite na jednake kocke. Dobiti ćete otprilike 15 kockica. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte s uljem, a lizalicu usitnite batom za meso. Svaku kockicu umačite u bijelu čokoladu, pustite da se višak čokolade ocijedi i stavite na papir za pečenje.
Pospite s malo smrvljene lizalice i ohladite dok se čokolada ne stisne.
Poslužite ohlađeno i držite u hladnjaku do posluživanja.
Kocke dobro ohladite ili zamrznite kako bi vam ih bilo lakše umakati u čokoladu.