Za smjesu:
1 Dolcela Muffins
1 jaje
50 ml ulja
150 ml vode
200 g očišćene i naribane mrkve
1 Dolcela Naranča šećer
1 Dolcela Cimet šećer
4 žlice Podravka Džema extra jagoda
Za kremu:
125 ml mlijeka
1 Dolcela Šlag krema vanilija
Za dekoraciju:
liofilizirane jagode
šarene ili čokoladne pisanice
Pećnicu zagrijte na 180°C, a u kalup za muffine umetnite pripremljene papirnate košarice. Mrkvu ogulite i naribajte što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Naribanu mrkvu pomiješajte s jajetom, uljem, šećerima i vodom. Dodajte Dolcela muffins mješavinu i izmiješajte mikserom.
Papirnate košarice za muffins napunite pripremljenom smjesom, pa pecite 20-22 minute. Pečene muffine ohladite, izdubite, a zatim svaku udubinu napunite džemom.
U međuvremenu pripremite kremu od vanilije. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
Muffine ukrasite kremom, pospite izmrvljenim liofiliziranim jagodama i šarenim ili čokoladnim pisanicama, pa poslužite.
Liofilizirane jagode možete zamijeniti šarenim mrvicama.