Carrot cake muffins

Dolcella

Carrot cake muffins


Sastojci:

Za smjesu:

1 Dolcela Muffins
1 jaje
50 ml ulja
150 ml vode
200 g očišćene i naribane mrkve
1 Dolcela Naranča šećer
1 Dolcela Cimet šećer
4 žlice Podravka Džema extra jagoda

Za kremu:

125 ml mlijeka
1 Dolcela Šlag krema vanilija

Za dekoraciju:

liofilizirane jagode
šarene ili čokoladne pisanice


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a u kalup za muffine umetnite pripremljene papirnate košarice. Mrkvu ogulite i naribajte što sitnije ili nasjeckajte u sjeckalici. Naribanu mrkvu pomiješajte s jajetom, uljem, šećerima i vodom. Dodajte Dolcela muffins mješavinu i izmiješajte mikserom.

Papirnate košarice za muffins napunite pripremljenom smjesom, pa pecite 20-22 minute. Pečene muffine ohladite, izdubite, a zatim svaku udubinu napunite džemom.

U međuvremenu pripremite kremu od vanilije. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme vanilija, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.

Posluživanje

Muffine ukrasite kremom, pospite izmrvljenim liofiliziranim jagodama i šarenim ili čokoladnim pisanicama, pa poslužite.

Savjet

Liofilizirane jagode možete zamijeniti šarenim mrvicama.


Svi recepti