Za churrose:
1 pakiranje Dolcela mješavine za princes uštipke, vrećica s mješavinom za tijesto
170 ml tople vode
100 ml ulja
2 jaja
1 l ulja za prženje
4-5 žlica sitnog kristal šećera
1 vrećica Dolcela cimet šećera
1 vrećica Dolcela vanilin šećera
Za kremu od vanilije:
1 pakiranje Dolcela mješavine za princes uštipke, vrećica s mješavinom za kremu
50 g šećera u prahu
600 ml hladnog mlijeka
Za umak od čokolade:
150 g tamne čokolade
1 žličica instant kave
1 Dolcela vanilin šećer
1 žličica Dukat maslaca
200 g slatkog vrhnja
Za churrose:
U zdjeli pomiješajte sastav vrećice za tijesto s toplom vodom i uljem. Miješajte sve mikserom dok se ne poveže u mrvičastu i gustu smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje i nastavi sve miksati dok ne dobijete glatku smjesu koja se odvaja od stranica posude.
Ostavite smjesu deset minuta da odmori pa je prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje. U velikoj i dubokoj tavi zagrijte ulje (optimalno je 170 stupnjeva). Istiskujte dugačke trake tijesta - churrose iz vrećice direktno u zagrijano ulje. Kada istisnete željenu dužinu tijesta odrežite ga škarama i nastavite istiskivati. Nemojte pretrpati posudu u kojoj pržite.
Pržite nekoliko minuta pa pažljivo okrenite i nastavite pržiti s druge strane dok churrosi ne postanu tamno-zlatne boje. Pržene izvadite na kuhinjski ubrus da se ocijede od viške masnoće, a zatim ih još tople uvaljajte u mješavinu kristal šećera i cimeta. Odmah ih poslužite uz prije pripremljene umak od čokolade i kremu od vanilije.
Za kremu od vanilije:
U zdjeli pomiješajte mješavinu za kremu i šećer. Dodajte mlijeko pa sve dobro izradite mikserom dok ne postane gusta i lijepa krema.
Za umak od čokolade:
Čokoladu nasjeckajte i prebacite je u vatrostalnu zdjelu, dodajte instant kavu, vanilin šećer, maslac i vrhnje. Sve kuhajte nad parom povremeno miješajući dok se sve ne spoji u glatki čokoladni umak. Maknite s vatre i ostavite sa strane da se hladi i zgusne.
© 2022-2024 Podravka d.d. Sva prava pridržana. Dolcela je registrirani žig Podravke d.d.