Čoko kuglof

Dolcella

Čoko kuglof

Sastojci:

Za kuglof:

125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
20 g kakaa u prahu
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 jaja

Za glazuru:

340 g maslaca
100 g čokolade


Postupak

Za kuglof:

Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru:

Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

Posluživanje

Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet

Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.


Svi recepti