Dolcela kiflice s Lino Ladom milk

Dolcella

Dolcela kiflice s Lino Ladom milk


Sastojci:

1 Dolcela Kiflice
2 Dolcela Vanilin šećer
50 ml ulja
100 ml tople vode
75 ml toplog mlijeka
200 g Lino Lada milk
prema želji šećer u prahu za posluživanje
za posipanje radne plohe Podravka Glatko brašno


Priprema:

Za kiflice u posudi za miješanje pomiješajte sadržaj vrećice s mješavinom za kiflice i instant kvasac iz pakiranja i vanilin šećer. Dodajte ulje, vodu i mlijeko pa sve miješajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano tijesto (oko 3 minute). Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i podijelite ga na dva jedna komada.Svaki komad razvaljajte u krug debljine oko 3 mm.Razrežite svaki komad na osam jednakih trokuta. Nadjenite trokute Lino Ladom milk i zarolajte od šireg kraja prema užem u kiflice.Složite kiflice na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.Pečene izvadite iz pećnice i još tople obilato posipajte šećerom u prahu.

Posluživanje

Ostavite da se ohlade i poslužite.

Savjet

Dolcela kiflice možete puniti slatkim ili slanim nadjevom, a možete ih poslužiti i prazne pripremljene prema uputi na pakiranju.


Svi recepti