3 jaja
150 g šećera
100 ml mlijeka
125 g maslaca
200 g Podravka Glatkog brašna
prstohvat soli
1 Dolcela Prašak za pecivo
1 Dolcela Puding vanilija
80 g šećera
500 ml mlijeka
2 žlice vode
1 žlica kakaa u prahu (10 g)
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte mlijeko i omekšali maslac. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo. Pola smjese izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) premazan maslacem i posipan brašnom. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Za to vrijeme prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, umiješajte pripremljeni puding te kuhajte nekoliko minuta.
Još toplu smjesu prelijte preko pečenog biskvita. U drugi dio biskvitne smjese dodajte kakao i vodu. Prelijte preko pudinga. Kolač pecite još 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 180° C.
Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Ohlađeni kolač možete preliti čokoladnom glazurom ili poslužiti sa šlagom i svježim voćem.