Kolač od limuna i borovnica, bez jaja

Dolcella

Kolač od limuna i borovnica, bez jaja


Sastojci:

Za biskvit:

115 g omekšanog maslaca
200 g šećera
1 Dolcela Vanilin šećer
prstohvat soli
175 g milerama
250 g mlaćenice
naribana korica 2 limuna
sok 1 limuna (oko 25 ml)
230 g Podravka Oštrog brašna
1 Dolcela Prašak za pecivo
125 g borovnica, svježih ili zamrznutih

Za preljev:

20 ml limunovog soka
130-140 g šećera u prahu


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Maslac, šećer, sol i vanilin šećer miksajte dok smjesa ne postane blijeda i pjenasta, 3-4 minute. Dodajte mileram i mlaćenicu te koricu i sok limuna. Sve zajedno dobro izmiješajte. U smjesu dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa lagano izmiksajte. Na kraju špatulom umiješajte borovnice.

Prebacite u kalup pa pecite oko 45-50 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u kolač ne izađe čista. Kolač ohladite u kalupu pa ga prelijte mješavinom limunovog soka i šećera u prahu.

Posluživanje

Kolač ohladite u kalupu, pa ga prelijte mješavinom limunovog soka i šećera u prahu.

Savjet

Umjesto mlaćenice možete upotrijebiti istu količinu mlijeka pomiješanu s 1 žlicom limunovog soka, odstajalu 10 minuta.


Svi recepti