Sočni kolač s brusnicama, bijelom čokoladom i
limunom

Dolcella

Sočni kolač s brusnicama, bijelom čokoladom i limunom

Sastojci:

Za tijesto:

100 g omekšanog maslaca
120 g šećera u prahu
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
1 Dolcela Limun šećer
200 g kiselog vrhnja
3 jaja
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat soli
1/2 žličice Vegeta Maestro Cimeta mljevenog
5 g Dolcela Praška za pecivo
280 g Glatkog brašna Podravka
100 g sušenih brusnica
sok od 1 limuna
120 g bijele čokolade

Za glazuru:

150 g šećera u prahu
35-40 ml limunovog soka


Postupak

Brusnice namočite u limunovu soku barem 1 sat prije pečenja. Dodajte vode ako je potrebno. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i začinima. Maslac i sva tri šećera pjenasto izmiksajte da dobijete glatku, kremastu smjesu. Zatim dodajte vrhnje i jaja, pa još kratko izmiksajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i začinima, pa kratko izmiješajte pjenjačom ili mikserom na najmanjoj brzini.

Namočene brusnice ocijedite, a zatim ih zajedno s čokoladom nasjeckanom na komadiće špatulom umiješajte u tijesto. Pripremljeno tijesto prebacite u kalup vel. 25x12 cm obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 60-70 minuta.

Posluživanje

Kolač ohladite u kalupu, prelijte ga glazurom koju ste napraviti miješajući šećer u prahu i limunov sok i poslužite.

Savjet

Glazura neka bude gusta da ne curi previše s kolača.


Svi recepti