Kremasta rolada s mrkvicama

Dolcella

Kremasta rolada s mrkvicama


Sastojci:

Za dekorativnu pastu:

1 bjelanjak
30 g mekanog maslaca
30 g šećera
40 g Podravka Glatkog brašna
prstohvat soli
prehrambena boja – narančasta i zelena

Za biskvit:

4 žumanjka
3 bjelanjka
75 g šećera
1 žlica ulja
25 ml mlijeka
25 g kakaa
35 g Podravka Glatkog brašna
10 g Dolcela Gussnela

Za kremu:

1 Dolcela Puding vanilija
350 ml mlijeka
30 g šećera
200 ml Dolcela Šlaga 5+


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje dimenzija oko 30x25 cm obložite papirom za pečenje. Pjenjačom pomiješajte sastojke za pastu, a zatim veći dio obojite narančastom, a manji dio zelenom bojom. Paste prebacite u slastičarsku vrećicu s malim okruglim otvorom, pa na dno posude za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje i iscrtajte mrkvice s listićima na vrhu. Za biskvit, bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte 25 g šećera i umiješajte. Žumanjke miksajte s ostatkom šećera, a zatim dodajte ulje i mlijeko. U smjesu prosjte kakao, brašno i Gussnel i izmiješajte. Zatim špahtlom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite preko mrkvica i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta. Pečenu roladu prebacite na papir za pečenje, skinite papir sa stražnje strane, pa je zarolajte da se ohladi.

U međuvremenu pripremite kremu. Puding izmiješajte s 50 ml mlijeka i šećerom pa ga ukuhajte u vruće mlijeko. Šlag 5+ izmiksajte do željene čvrstoće. Ohlađenu kremu od pudinga pomiješajte s utučenim šlagom. Pripremljenom kremom premažite cijelu površinu biskvita i zarolajte u roladu. Ohladite do posluživanja.

Posluživanje

Poslužite ohlađeno

Savjet

Prije nego što papir za pečenje stavite u posudu za pečenje, dno posude malo namastite kako se papir ne bi micao dok stavljate mrkvice.


Svi recepti