Ledene kocke s mentom

Dolcella

Ledene kocke s mentom

Za kalup dimenzija oko 20.35 cm
Vrijeme pripreme: 30 min + hlađenje

Sastojci:

Biskvit

3 jaja, odvojeno žumanjak od bjelanjka
prstohvat soli
3 žlice šećera
1 Dolcela bourbon vanilija šećer
3 žlice oštrog brašna Podravka
1,5 žlica kakaa
1 žličica Dolcela praška za pecivo

Krema

500 ml mlijeka
60 g Dolcela Gussnela
1 Dolcela menta šećer
250 g maslaca
150 g šećera u prahu

Glazura

150 g čokolade
3 žlice ulja


Postupak

Pećnicu zagrijte na 170°C, a protvan premažite maslacem. Bjelanjke sa prstohvatom soli istucite mikserom u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećere izmiksajte dok ne dobijete gustu blijedo-žutu smjesu. Zatim na najmanjoj brzini umiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo. Toj smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte žlicom ili špatulom dok sve ne bude jednolično. Prelijte u protvan. Pecite 13-15 min tj. dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista.

Za kremu u zdjeli pomiješajte mlijeko, menta šećer i Gussnel pa kuhajte uz miješanje pjenjačom dok ne dobijete kremu gustoće pudinga – oko 10 min. Prelijte u hladnu zdjelu, prekrijte prozirnom folijom da dodiruje površinu pudinga i ohladite. U međuvremenu izmiksajte šećer u prahu i omekšali maslac. U maslac malo po malo dodajte ohlađeni puding i miksajte dok ne dobijete svilenkastu kremu. Kremu premažite ravnomjerno preko ohlađenog biskvita.

Za glazuru otopite na pari ili u mikrovalnoj prećnici sitno sjeckanu čokoladu i ulje pa prelijte preko kolača te ravnomjerno raspodijelite pomoću noža ili špatule. Ohladite cijeli kolač u hladnjaku i poslužite hladan ili na sobnoj temperaturi. Dobar tek!


Ovaj recept nastao je u suradnji s Dolcelom

Svi recepti