Mini stollen poklončići

Dolcella

Mini stollen poklončići

Sastojci:

Biskvit

450-500 g glatkog brašna Podravka
50 g šećera
1 Dolcela vanilin šećer
1 Dolcela instant kvasac
2 žumanjka
70 g maslaca, otopljenog
250 ml mlijeka
150 g suhog voća (grožđice, marelice, šljive, datulje, smokve), narezanog
50 g badema u listićima ili štapićima
50 g kandiranog voća
1 Dolcela rum šećer
1 Dolcela naranča šećer
200 g marcipana
100 g otopljenog maslaca za premazivanje
50-76 g šećera u prahu za posipanje


Postupak

Od svih sastojaka za tijesto umijesite mekano i glatko tijesto. Mijesite dugo kako bi tijesto postalo elastično. Pokrijte ga krpom i ostavite da se dobro digne, dok se ne udvostruči. U uzdiglo tijesto dodajte narezano suho i kandirano voće te bademe, sve pomiješano s rum i naranča šećerom.

Premijesite da se voće i bademi sjedine s tijestom, po potrebi dodajte malo brašna. Marcipan podijelite na osam dijelova i svaki oblikujte u valjak duljine 10 cm. Podijelite na osam dijelova pa dvaki dio oblikujte u kvadrat oko 15x15 cm. Malo ga spljoštite i u sredinu stavite valjak od marcipana. Dio tijesta prebacite preko marcipana do 3/4 širine kako biste dobili karakteristično uzdignuće s jedne strane.

Pustite kolače da se dignu još 30 minuta, a pećnicu zagrijte na 180°C. Pecite oko 30 minuta, tj. dok ne dobiju lijepu boju. Kolače još vruće premažite otopljenim maslacem, obilno, a kad se maslac upije, obilno ih pospite šećerom u prahu. Ohlađene kolačiće zamotajte u pek papir i ukrasite ukrasnom vrpcom pa poklonite najdražima.


Svi recepti