Profiteroli s Lino Ladom

Dolcella

Profiteroli s Lino Ladom

Za 30-ak komada
Vrijeme pripreme: 40 min


Sastojci:

Za biskvit:

1 Dolcela princes uštipci
2 jaja
100 ml ulja
150 ml tople vode
600 ml mlijeka
30 g šećera
3 pune žlice Lino Lade Gold
100 g tamne čokolade
1 žlica ulja
krokant za posipanje


Postupak

Pećnicu zagrijte na 200°C, a veliki protvan obložite papirom za pečenje. Pripremite tijesto za princes uštipke prema uputama na pakiranju. Tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom pa istiskujte na pleh držeći vrećicu vertikalno. Za profiterole uštipci trebaju biti manji stoga istiskujte u promjeru oko 2 cm. Vlažnim prstom spustite vrhove tijesta pa pecite oko 20 minuta tj. dok uštipci ne dobiju lijepu boju, napuhnu se i očvrsnu.

Dok se uštipci hlade pripremite kremu: Kremu iz pakiranja pripremite prema uputama (samo umjesto 50 g stavite 30 g šećera), a zatim u nju umiješajte Lino Ladu Gold. Prebacite u slastičarsku vrećicu. U svakom uštipku izbušite malu rupicu pa ga napunite kremom.

Čokoladu s uljem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa svaki štipak umočite u čokoladu i pospite s malo krokanta.


Svi recepti