Snjegovići od bijele
čokolade i keksa

Dolcella

Snjegovići od bijele čokolade i keksa

Sastojci:

Za kuglice:

100 g krem sira
1 Dolcela Naranča šećer
1Dolcela Bourbon vanilija šećer
200 g mljevenih keksa

Za šeširiće

50 g tamne čokolade
20 kom Kviki CHOCO #LOLS čokolada

Za dekoraciju:

200 g bijele čokolade
kandirana naranča ili arancini
malo tamne čokolade


Postupak

Krem sir pomiješajte s naranča šećerom i bourbon vanilija šećerom. Dodajte mljevene kekse i promiješajte.

Od dobivene smjese oblikujte kuglice veličine oraha koje potom ohladite do korištenja. Dok se kuglice hlade, pripremite šeširiće. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite nasjeckanu tamnu čokoladu. Uz pomoću slastičarske vrećice ili žličice na papiru za pečenje oblikujte čokoladne diskove promjera oko 2 cm.

Na svaki disk stavite jednu Kviki choco #LOLS kuglicu pa sve zajedno ohladite da se čokolada stisne. Preostalu otopljenu čokoladu sačuvajte za dekoraciju.

Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Svaku kuglicu od keksa umočite u bijelu čokoladu, pomoću vilice odstranite višak čokolade koji curi te stavite na papir za pečenje. Ohladite da se čokolada stisne.

Otopljenom tamnom čokoladom na kuglicama, odnosno glavi snjegovića, nacrtajte oči i usta, a zatim u sredinu utisnite komadić arancina ili kandirane naranče koji predstavlja snjegovićev nos. Na glavu stavite šeširić od čokolade.

Posluživanje

Kuglice držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.

Savjet

Ukoliko je potrebno, šeširić učvrstite s malo otopljene čokolade. Od ove količine sastojaka možete pripremiti oko 20 snjegovića.


Svi recepti