Za biskvit:
6 jaja, odvojeno žumanjak i bjelanjak
prstohvat soli
180 g šećera
1 Dolcela Vanilin šećer
140 g Podravka Oštrog brašna
Za čokoladnu kremu:
1 Dolcela Premium puding čokolada
400 ml mlijeka
60 g šećera
200 g omekšanog maslaca
Za kremu za dekoraciju:
250 g omekšanog maslaca
200 g šećera u prahu
150 g bijele čokolade
75 g vrhnja za šlag
Dodatno:
1 Podravka Nadjev od višanja
6 žlica mlijeka
prehrambene boje u gelu
1 Dolcela Bijeli fondant
40 ml vruće vode
Pećnicu zagrijte na 180°C, a dva kalupa za tortu promjera 18 cm premažite uljem ili maslacem. Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane blijeda i trostruko voluminoznija. Umiksajte i brašno. U žutu smjesu dodajte 1/3 snijega i žustro umiješajte kako bi struktura omekšala. Zatim ostatak snijega umiješajte lagano pjenjačom, pazeći da ne izbijete previše zraka iz smjese. Podijelite na dva dijela i prelijte u kalupe.
Pecite oko 30 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u sredinu kolača ne izađe čista. Ohladite u kalupu, a zatim izvadite i svaki biskvit razrežite na dva dijela. Za puding, pomiješajte prašak za puding sa šećerom. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 7 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom, tako da dobijete homogenu smjesu.Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. Ohladite.
Omekšali maslac dobro izmiksajte pa u njega dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga, cijelo vrijeme miksajući dok ne dobijete kremastu teksturu. Prvi biskvit prelijte s dvije žlice mlijeka pa nanesite kremu od čokolade. Pomoću slastičarske vrećice napravite ogradicu od te iste kreme. U udubljenje koje ste dobili stavite 4-5 žlica nadjeva od višanja. Poklopite drugim biskvitom i ponovite postupak dok ne potrošite biskvit i kremu. Ohladite.
Bijelu čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa ohladite na sobnu temperaturu. Maslac miksajte oko 1 minutu dok ne postane kremast, a zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dok krema ne postane lagana i kremasta. Ulijte bijelu čokoladu, kratko izmiksajte, a zatim dodajte vrhnje za šlag i ponovno miksajte dok ne dobijete laganu, ali stabilnu kremu. Podijelite je na pet dijelova, od toga četiri obojite pastelnim bojama u gelu.
Za fondant, sadržaj vrećice uspite u posudu i pomiješajte s vrućom vodom. Mijesite dok ne dobijete kompaktnu fondant masu koja se ne lijepi za ruke i posudu. Dodajte prehrambene boje kako biste dobili fondant u boji i nastavite ga mijesiti kao tijesto dok ne postane elastičan i ne lijepi se. Od fondanta napravite šarene pisanice. Cijelu tortu premažite neobojanom kremom, a zatim ukrasite šarenim pisanicama i kremama.
Držite u hladnjaku, ali poslužite na sobnoj temperaturi.
Puding prekrijte prozirnom folijom da dodiruje površinu dok se hladi.