Zagrebačke kremšnite

Dolcella

Zagrebačke kremšnite


Sastojci:

250 g zamrznutog lisnatog tijesta

Za kremu:

1 Krema za kremšnite Dolcela
500 ml vode

Za šlag:

600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela

Za glazuru:

200 g čokolade
30 g maslaca


Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm). Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta. U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom). Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.

U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta. Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.

Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

Posluživanje

Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.


Svi recepti