1 Dolcela Muffins
čokoladni
1 jaje
100 ml ulja
150 ml vode
200 ml Dolcela šlaga 5+
12 pjenastih bombona
50 g šećera obojanog ružičastom prehrambenom bojom ili aromom jagode
6 žlica kokosovih mrvica
Za muffine, mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto, žlicom komadiće čokolade umiješajte u tijesto. U 12 kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni do polovice. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C. Pečene muffinse maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
Šlag 5+ izmiksajte i nanesite na muffine pomoću slastičarske šprice. Pjenaste bombone dijagonalno prerežite pa prerezanu stranu umočite u ružičasti šećer.
Cupcakes ukrasite bombonima, pospite s malo kokosovih mrvica i poslužite.
Ružičasti šećer napravite tako da kristal šećer pomiješajte s par kapi crvene prehrambene boje ili arome jagode i pustite da se osuši.